KUTSU HÄMÄLÄISILLE RUOKATREFFEILLE
Hyvät hämäläiset tuottajat, ravintoloitsijat ja kahvilayrittäjät,
Tervetuloa verkostoitumaan ja kehittämään hämäläistä ruokakulttuuria kanssamme!
Aika: maanantai 31.3.2025 klo 14.00–16.00
Paikka: Vanai Bistro & Bastu, Mensanaukio 4, 13200 Hämeenlinna
OHJELMA
Tervetuloa – Vanai Bistro & Bastu, Kaarina Tamminen
Ohjelman läpikäynti – Sanna Lento, HAMK
e-kirjan esittely – Petri Kujamäki, FAI
- Petri esittelee "Hämäläinen ruokakattaus" -e-kirjasen suunnitelmia ja sen pääkohdat. Keskustelemme seuraavista teemoista: raaka-aineet (tavoitteena 10 kpl), tuottajat (tavoitteena 10 kpl), ravintolat (tavoitteena 10 kpl), raaka-aineiden käyttö (esim. fermentointi, idättäminen, pikkelöinti, kasvikset pääruokana, liha lisäkkeenä jne.), kohderyhmät ja julkaisukanavat, QR-koodit ja linkitykset.
- Tarkoituksena on jatkaa keskustelua alueemme raaka-aineista ja toimijoista sekä löytää uusia ideoita hämäläisten osaajien esille tuomiseen.
- Hanke painottaa innovatiivisuutta ja kokeiluja, joten toivomme rohkeita ajatuksia ja ehdotuksia julkaisun sisältöön ja esittämiseen!
Tulevia tapahtumia tiedoksi
- 13.5. Ruoan valmistustyöpaja ammattikeittiöille, LHKK, Forssa
- 15.5. Maalaistori, Helmiälän Puoti
- 5.6. Yrittäjien yrttiretki Frantsilan Kehäkukkaan
- tiedoksi 20.8. Herkkujen Häme Hämeenlinnan torilla
Illan yhteenveto ja seuraavat treffit – Sanna Lento
Tarjolla pientä suolaista ja makeaa kahvin/teen kera.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.3.2025 alla olevasta painikkeesta.
Tervetuloa mukaan !
Tilaisuuden järjestää Kasvisruokainnovaatioilla kasvuun -hanke. Yhteiskyyti Forssasta Hämeenlinnaan järjestetään tarvittaessa.
Lisätietoja:
- Pirjo Koskinen, Hämeen ammatti-instituutti, Pirjo-Maija.Koskinen@hami.fi, p. 0400 398074
- Sanna Lento, Hämeen ammattikorkeakoulu, Sanna.Lento@hamk.fi, p. 040 509 6443