Tapahtuman oletuskuva

Ilmastonmuutokseen varautuminen maaseudulla ja metsissä -seminaari

23.11.2023 16:30

Hollolan pääkirjasto, Tapahtumatori

Miten hämäläinen maaseutu voi varautua ilmastonmuutokseen ja ilmastoturvallisuutta uhkaaviin ilmastoriskeihin ja seurannaisvaikutuksiin?

Tervetuloa mukaan Ilmastonmuutokseen varautuminen maaseudulla ja metsissä -seminaariin 23.11.2023 Hollolan pääkirjaston Tapahtumatorille

Ilmastonmuutoksen myötä sään ääri-ilmiöt yleistyvät ja vaikuttavat arkiseen toimintaamme erityisesti maaseudulla. Ilmastonmuutosta ei voida enää pysäyttää, mutta sitä voidaan hillitä ja siihen voidaan sopeutua. Yksi sopeutumisen keino on varautua suoriin ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin uhkiin, kuten tulviin, myrskyihin ja kuivuus- ja hellejaksoihin, joita seuraavat riskit voivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksien katkeminen, omaisuusvahingot ja terveysuhat. Metsiin kohdistuu monenlaisia riskejä, kuten hyönteis- ja sienitautien tuhot.

Seminaarissa keskitytään ratkaisuihin, joilla ilmastonmuutoksesta johtuviin sään ääri-ilmiöihin voi varautua. Seminaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Erityisesti toivomme mukaan haja-asutusalueiden asukkaita ja aluetoimijoita. Tavoitteena on aktivoida asukkaita ja paikallisyhteisöjä osallistumaan ja vaikuttamaan ilmastonmuutokseen varautumiseen omalla asuinalueellaan.

Tilaisuus on veloitukseton. 

Ilmoittautuminen 19.11. mennessä.

Seminaaria voi seurata myös verkossa. Linkki seminaariin toimitetaan tilaisuuteen ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä. Seminaarista tehtävä tallenne on saatavilla Hämeen Ilmastoturva -hankkeen verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen kahden viikon ajan.

Seminaari on Ilmastoturvallisuuden parantaminen Hämeen maaseudulla - Hämeen ilmastoturva -hankkeen loppuseminaari. Hanketoiminta on keskityttynyt suoriin uhkiin (sään ääri-ilmiöt) varautumiseen Päijät- ja Kanta-Hämeen maaseudulla ja metsissä. Toteutusaika: 1.1.2022 – 31.12.2023. Budjetti: 297 102 €. Rahoittaja: Hämeen Ely-keskus; Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014 - 2020 (siirtymäkausi 2021 - 2022)

maaseuturahasto-logo.jpg

01-lab-eng-rgb.png  hamk_logo_text_large_fin.png      

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   23.11.2023 16:30
Päättyy:   23.11.2023 18:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Hollolan pääkirjasto, Tapahtumatori

Nuottikuja 2
15870 Hollola

Tarkempi kartta ja ajo-ohjeet

Lisätiedot

Hämeen ammattikorkeakoulu

paivi.vartiainen@hamk.fi